Archives

2

Thalassemia Negative!

ameeza77 Friday, April 23, 2010
Semalam hubby ambil cuti separuh hari, me meme ader 2 revision class pagi tu, x sangka pula last class tu abis lambat. Dekat pukul 2 camtu baru semua selesai. Terpaksa la hubby tgu lama skit. Masuk jer keta, kami terus ke Klinik Kesihatan Bukit Kuda untuk ambil keputusan ujian thalassemia haiyi.

Alhamdulillah, syukur sgt pada Allah sebab keputusan tu negatif. Sesuatu yang cukup indah untuk didengar petang semalam oleh telinga seorang umi. Tak ader yang lebih indah untuk mengetahui Haiyi sihat :)

Haiyi cuma ada masalah kekurangan zat besi. Itu sebab sistem imun Haiyi x bapa kuat dan dia mudah diserang demam. Doktor sarankan kami salurkan zat besi secara semula jadi iaitu melalui diet seharian. Lepas ni Haiyi kena lah makan broccoli, purple cabbage n ciku banyak2.

Sukar juga nak cater diet Haiyi nih sebab dia terangatla picky. Dia x makan sayur berdaun hijau, dia suka makan buah jer ... terpaksalah umi cari jalan macamana nak bagi Haiyi suka kat sayur hijau lepas nih...

Ops! lupa... ada lagi yang lagi best di sebalik result Haiyi semalam! Lepas nih boleh la Haiyi dapat baby girl, yeay!
3

Haiyi Bday 1 - 4

ameeza77 Friday, April 9, 2010
happy belated bday haiyi.. wah.. tahun nih haiyi sgt2 balas dendam, selama nih haiyi tengok jer haziq celebrate bday di sekolah .. tahun nih tercapailah impiannya. umi buatkan cake dinasour seperti yang haiyi minta.. warna hijau yang juga menjadi permintaannyer jugak..

i guess i dun have to explain further, tengok jer pics haiyi kat bawah nih dah tau dia meme tersangat2la happy nyer ... terima kasih pada wan belikan buku citer bahasa, pja belikan pedang yang dituntut haiyi berhari2, mkngah belikan jam ben10, akak hema n mona 4 the story books, abang asyraf, abg dhana n abg vin 4 jam upin ipin, sis leya bawakan pizzas :), aunty f***** *e sebab bagi ang pau bday!!! haiyi meme hepi sgt2! thanks semua :)


Kek 4 Kindy

Kek @ Tasek Teh

Kek @ Bonda

Haiyi @ Kindy

Haiyi with Haziq

Happy kawan2 nyanyi happy bday song...

Goodies 4 friends...

with my uni friends..

Haiyi with cuzzy Nasyif

Haiyi with sis Haema

Haiyi lepas nap...

Nasyif, mklang to be n Haziq

Syiok makan salad

Jom .. kte nak bbq nih

Sorry, malas nak rotate pic :p

Bday boy with bday aunts..

5

sepinggan lontong dan teh o panas

ameeza77
pagi tadi masa bkfes di kedai, kami didatangi aunty berketurunan cina. melihatkan kadar bongkok dan bilangan putih rambutnya, kami anggarkan aunty tersebut berusia 70an. acli dah byk kali kami terserempak aunty tersebut ketika bkfes, setiap kali dia akan cuba menjual minyak anginnya dengan harga rm6 sebotol. tiap kali dia menjual kami menolak dengan ucapan terima kasih dan dia akan berlalu pergi..

namun hari ini, ketika kami sedap menyuap lontong ke mulut, aunty ini terus mendesak kami membeli minyak anginnya. berkali2 juga kami ucapkan terima kasih namun dia terus terusan mendesak. lalu kami bertanya adakah dia lapar dan hendak makan. auty tersebut bertanya kembali, adakah kami ingin memberinya makan? lalu kami mengunjuk tempat duduk kosong di meja kami.

dalam benak ini terfikir tentulah aunty ini lapar dan hendak makan nasi. lalu kami bertanya adakah dia ingatkan nasi lemak? dia mengunjuk ke arah lontong dan dan teh o suam kepunyaan kami. apabila hidangannya sampai, dia makan dengan tenang...

yang menarik perhatian kami (me n hubby) bukanlah aunty ini. tapi pakcik n makcik yang duduk bersebelahan meja kami. kedua2 mereka dalam lingkungan yang sama dengan aunty tadi, mungkin berusia 60-70an. jelas lagi terang kami terdengar perbualan mereka berdua. si makcik memberitahu suaminya kami berdua memberi makan kepada aunty cina tadi...

si pakcik menjawab... ah biarlah, dia BANYAK DUIT!
 
Copyright 2010 four.of.us